Vachtverzorgingslessen

 

Hondenscholen en of fokkers willen graag een resultaat boeken bij honden en hun eigenaren op lange termijn. Gesocialiseerde honden is tegenwoordig de dag een must, daar waar ze vroeger vaak enkel gebruikt werden voor bewaking, de jacht en etc is het nu echt een volwaardig gezinslid geworden. 

Naast het kunnen lopen aan een riem, commando's kunnen opvolgen, enz. blijkt vaak vachtverzorging toch een moeilijk punt! De meeste dierenspeciaalzaken hebben weinig tot geen kennis van de juiste materialen en helaas speelt social media enorm in op de gevoelens van eigenaren, waardoor verkeerde borstels verkocht worden en vacht van vele honden letterlijk gesloopt wordt.

Tijdens deze lessen ga ik in op enkele punten, nagelverzorging, tandverzorging, oor/oog verzorging, wassen van je hond, juiste borstels en of kammen op de goede manier gebruikt wordt.

Voordeel:

Jonge honden raken gewend aan aanrakingen waardoor het op latere leeftijd nog steeds geen probleem hoeft te zijn om bijv. een teek te verwijderen, wondverzorging toe te passen, medicatie toe te dienen, bezoek aan de trimsalon en hopelijk ook de dierenarts.

Juiste gebruik van shampoo's waardoor huidproblemen nihil zijn.

Een mooie aanvulling in wat u te bieden heeft als hondenschool of fokker!!

 

 

Een verzorgde vacht+gezonde hond=een vrolijke hond!

Met dank ondertussen aan de regelmatige samenwerking

http://dehoeksesprong.nl/

http://www.mghsbergenopzoom.nl/