"Elke trimbeurt begint pas na overleg met de eigenaar. Het is tenslotte uw huisdier! Samen zoeken wij naar de juiste behandeling/model en of na-behandeling/onderhoud op langere termijn."

 

 

knippen/efileren/scheren/plukken/ontwollen

 

knippen: techniek waarbij de vacht ingekort wordt met de rechte schaar. O.a. krulvachten (bijv. poedel, enkele doodle mixen, etc)

efileren: techniek waarbij de vacht ingekort wordt met een tandenschaar om een natuurlijk effect te geven ondanks het trimmen. O.a. dubbele vacht, open vacht (bijv. Shih-tzu, Yorkshire Terriër, Golden retriever, cavelier, pomeriaan, spaniel-achtige)

scheren: techniek waarbij de vacht op mechanische wijze ingekort wordt. Deze techniek wordt toegepast in overleg al vanaf 19mm scheerlengte tot 'kaal' in de liezen. 

plukken: techniek waarbij enkel het losse haar uit de vacht gehaald wordt handmatig en zo de hond in model plukt. is enkel geschikt voor plukvachten! (bijv. Cairn Terriër, ruwharige Teckel) deze vachten worden na overleg eerst gewassen met een plukshampoo.

ontwollen: techniek die ook de 'was en blaas'techniek wordt genoemd. uw huisdier krijgt eerst een aqua behandeling waarna er met de waterblazer de losse vacht eruit geblazen wordt. geschikt voor alle vachten die haren verliezen.